ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

         У оквиру Дечије недеље у нашој школи организоване су различите активности и игре у складу са овогодишњом темом дечије недеље „Дете је дете, да га волите и разумете“, а неке од њух су:

      

        Упознајмо дечја права На самом почетку Дечије недеље чланови Ученичког парламента су се потрудили да се наши ученици првог разредa упознају са правима детета. Радионицама које су реализоване у сва три одељења првог разреда, ученици су упознати са Конвенцијом о правима детета. Уз помоћ презентације, слика, паноа и уз непосредан разговор са малим другарима чланови Ученичког парламента су успели да прикажу , објасне и приближе тему о правима детета.

       

Ученички парламент је такође у сарадњи са ученицима грађанског васпитања од петог до осмог разреда уредио свој кутак у холу школе на тему Дечијих права.

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       Цртање на асфалту - активности наших најмалађих ђака који су својим порукама и цртежима скренули пажњу на потребу поштовања дечијих права.

        Поклон другу/другарици из супротне смене – активност којом су ученици израђивали поклоне и тиме подстакли своју кративност, након чега су међусобно размењивали поклоне.

 

          Спортски  дан – активност која кроз рекреацију и игру на забаван начин подстиче ученике на учење вредности и лекција која ће трајати читавог живота.