УПИС 2020/2021

ИСКАЗИВАЊЕ ИНТЕРЕСОВАЊА ЗА

УПИС У ОСНОВНУ ШКОЛУ

       Упис деце у први разред основне школе, који традиционално почиње 1. априла, ове године ће, због актуелне ситуације и ванредног стања, почети касније.

          Уместо уписа, родитељи и други законски заступници ће од 1.априла 2020. године моћи да ступе у контакт са школом у коју желе да упишу своје дете преко нове услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа https://euprava.gov.rs/usluge/5569.

         Уколико нисте у могућности да сами извршите пријаву, овлашћено лице школе може унети пријаву уместо Вас.

         Потребно је само да нам доставите контакт телефон а у вези даљег поступка ће Вас контактирати овлашћено лице школе.

         Контакт телефон можете доставити на e-mail upisvukng@gmail.com као и на телефоне овлашћених лица школе 064/3896244 или 063/8315232.

         За потребне информације можете контактирати школу и/или оставите број телефона како би школа могла контактирати са Вама.

Телефони за контакт:

019/542-374 019/542-590

064/389 62 44 и 063/831 52 32

контакт e-mail: upisvukng@gmail.com

Портал еУправа:

https://euprava.gov.rs/usluge/5569

Преузмите у PDF

Упутство за коришћење услуге „Исказивање интересовања за упис у основну школу“ на Порталу еУправа


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!!!     

           Поштовани родитељи/законски заступници,
Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Кабинетом председника Владе и Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу припремило је нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021 годину.

        Наведене процедуре имају за циљ да поједноставе, у административном смислу упис деце у први разред основне школе, како родитељима, односно другим законским заступницима деце, тако и школама.

У складу са тим обавештавамо Вас:

         Родитељу, односно другом законском заступнику деце, која су стасала за упис у први разред основне школе за школску 2020/2021 годину, од 01.04.2020.године биће омогућено да електронским путем искаже интересовање за упис детета у одређену основну школу на територији Републике Србије преко Портала еУправа.

        Услуга Исказивање интересовања за упис у основну школу има за циљ да школе евидентирају заинтересованост родитеља, односно другом законском заступника за упис детета у одређену школу.
На овај начин родитељи будућих првака остварују комуникацију са школом у коју ће касније уписати њихово дете. Уколико родитељ и не искаже заинтересованост, на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред основне школе.

         Након дефинисања уписа од стране МПНТР, родитељима који су преко услуге Исказивање интересовања за упис у основну школу исказали интересовање, електронском поштом биће послата нотификација о датуму уписа у основну школу.

       На порталу еУправа по дефинисању датума уписа у основну школу, биће доступна услуга еЗаказивање термина за упис и тестирање. Ова услуга омогућиће родитељима да једним одласком у школу заврше све активности око уписа детета у основну школу.

       У први разред школске 2020/2021. године уписују се деца рођена од 1. марта 2013. до 1. марта 2014. године.

       Због тренутне ситуације, за упис деце у први разред родитељи за додатна обавештења могу да се обрате школи мејлом или на телефоне.

       У мејлу доставите основне податке:


Име и презиме детета
Контакт телефон

       Тражене податке можете послати на адресу електронске поште наше школе:


upisvukng@gmail.com

или на телефоне:


063/8315232


064/3896244

За све остале додатне информације контактираћемо Вас.